Webbdesign www.myrstens.se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag heter Katarina Rydin och bor i Sundsvall med min familj. Den består av man, två barn och våra birmakatter.  Mitt kattintresse började redan som barn då vi köpte en svartoch vit huskatt som hette Månsa. När hon gick bort hade jag redan flyttat för att studera i Lund/ Malmö och det blev ingen mer katt för mig förrän jag flyttat till Stockholm för att jobba. Mitt intresse väcktes på en kattutställning för just rasen Birma. Jag bodde i lägenhet och hade lite avstånd att pendla och därför bestämde jag att vi skulle köpa två samtidigt för sällskaps skull. Först letade vi efter två honor, sedan hittade vi en hane, den brunmaskade S*Ellagårdens Baltsar. Han var jättefin med safirblå ögon och det var hans främsta tillgång när han senare blev avelshane. Nu ville vi ha en hona till honom men det gick inte att hitta, så det blev en blåmaskad hane: S*Celeste Nova Brandy istället. Vi ställde ut dem på vår första utställning, Marskatt -88 i Sollentuna. Det var och är den hitills största utställning jag varit på med ca 1700 katter!!
Baltsar blev där EX 1 av 6 st hanar. Därmed föddes mitt utställningsintresse. Detta utställningsintresse har nog genom åren varit större än min uppfödning. Dock köpte vi in en blåmaskad hona, S*Anjin Sans Lizzie, och tog vår första kull mellan henne och Baltsar (Basse). I den kullen på fyra ungar föddes vår egen stolthet, den brunmaskade S*Engelkattens Anastasia,
Detta var 1990 och vi hade nu tagit stamnamnet ENGELKATTENS efter gatan vi bodde på (Engelbrektsgatan).
Vi flyttade 1991 till Frankrike och blev kvar tom 1994. Där fortsatte Anastasia sin utställningskarriär och 1993 blev hon Europa champion. På sin väg dit blev hon BIV och NOM 17 gånger varav 5 gånger BOX och 7 gånger BIS .

I Lyon på en Heligbirma specialshow blev hon dessutom Best of the Best alla kategorier. Det var en fantastisk upplevelse!
Vi flyttade hem 1994 och jag lade ned min kattuppfödning till år 2000. Då köpte vi den blåtabbymaskade hanen S*Centauris Love Me Two Times, han tävlade både till Europa Champion och Europa Premier innan han flyttades till ett liv som råttfångare vid Höga kusten bron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   S*Engelkattens